free css templates
VIENTI-
KONSULTOINTI
  Etsitkö yrityksellesi vientiosaamista ja
uusia yhteyksiä ranskankielisiin maihin?

   Odottaisitko olemassa olevista yhteistyökumppaneistasi lisää vauhtia yrityksesi liikevaihdon kasvattamiseksi?

PALVELUT

Markkinatutkimus
Yhteistyökumppaneiden haku ja hallinta
Kieliapu ja apu neuvotteluihin
Mobirise

SUOMEN VIENTI RANSKAAN

Ranskan talous on maailman 6:ksi suurin.
Sen talous on Euroopan 3:ksi suurin.
Vuonna 2016 Ranska oli Suomen 9:ksi tärkein vientimaa.

RANSKA
PUHUTTU

1.  Algeria
2.  Belgia
3.  Benin
4.  Burkina Faso
5.  Burundi
6.  Kamerun
7.  Kanada
8.  Keski-Afrikan tasavalta
9.  Tsad
10. Komorit
11. Kongo
12. Kongon (KDT)
13. Norsunluurannikko
14. Djibouti
15. Guinea-Bissau
16. Ranska
17. Ranskan Guinea
18. Ranskan Polynesia
19. Gabon

20. Gadalupe
21. Guinea

RANSKA
PUHUTTU

22. Haiti
23. Libanon
24. Luxemburg
25. Madagaskar
26. Mali
27. Martinique
28. Mauritania

29. Mauritius
30. Monaco
31. Marokko
32. Uusi Kaledonia
33. Nigeria
34. Réunion
35. Ruanda
36. Senegal
37. Seychellit
38. Sveitsi
39. Togo
40. Tunisia
41. Vanuatu
42. Vietnam

RANSKA VIRALLINEN KIELI

1.  Belgia
2.  Benin
3.  Burkina Faso
4.  Burundi
5.  Djibouti
6.  Gabon
7.  Guinea
8.  Haiti
9.  Kamerun
10. Kanada
11.  Keski-Afrikan tasavalta
12. Komorit
13. Kongo
14. Kongon (KDT)

15. Luxemburg

RANSKA VIRALLINEN KIELI

16. Madagaskar
17. Mali
18. Monaco
19. Nigeria
20. Norsunluurannikko
21.  Ranska
22. Ruanda
23. Senegal
24. Seychellit
25. Sveitsi
26. Tsad
27. Togo
28. Vanuatu
29. Vietnam


Kuka olen?

Olen Ranskasta kotoisin, jossa myös valmistuin DI:ksi, olen asunut ja työskennellyt Suomessa kymmeniä vuosia. Sekä Ranskan että Suomen kulttuurit ja työympäristöt ovat minulle hyvin tuttuja. Olen aina toiminut luonnostaan kansainvälisesti ja nautinkin siitä.Mitä tulee mieleeni, kun viennistä puhutaan?

Väkiluvultaan Suomi on hyvinkin pieni maa verrattuna Ranskaan. Suomi elää kansainvälistymisestä ja tarvitsee tekijöitä, jotta yritykset pystyvät kilpailemaan kotimaassa ja ulkomailla. Vientiä ajatellen olen vahvasti sillä kannalla, että Suomen viennin kasvuun tulee pyrkiä vaikuttamaan aidosti. Olen myös sitä mieltä, että työyhteisön monikulttuurisuus on yritykselle todellinen kilpailuetu. Sitä pitää hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, varsinkin nyt, kun kansainvälistä osaamista on tarjolla. Nimittäin...

Mitä tarjoan yrityksellesi?

Tarjoan yrityksesi käyttöön 25 vuoden tuotehityskokemukseni matkapuhelinverkkoalalta. Olen toiminut pääasiassa projektin-hallinnassa ja partneroinnissa kansainvälisessä työympäristössä. Olen myös menestyksekkäästi vastannut suomalaisten tuotteiden tuotannon siirrosta Belgiaan ja Ranskaan sekä toiminut laitepäällikkönä eräässä yhteiseurooppalaisessa integrointi-projektissa Pariisissa. Tekninen osaamiseni liittyy elektroniikkaan, mikroaaltotekniikkaan, elektromekaniikkaan ja sähkövoima-tekniikkaan.

Olen saanut vientikoulutusta ja olen käytännön tasolla perehtynyt koko vientiprosessiin aina suunnittelusta ja toteuttamisesta jälkimarkkinointiin. Rinnalla olen aktiivisesti hoitanut vientitehtäviä pienille suomalaisille kasvuyrityksille Keski-Eurooppaan mm. maalämpöpumppujärjestelmien, hirsitalojen ja ekologisen lämmöneristyksen saralla lähinnä markkinatutkimuksessa ja jälleenmyyjien etsinnässä. Käytännössä minulla olisi valmiutta tarjota yrityksellesi vientiasiantuntemukseni ja persoonani lähes alalla kuin alalla.

Vahvan ranskan (äidinkieleni), suomen ja englannin ammattikielen hallinnan sekä kaupallisten järjestelmien tuntemuksen lisäksi vahvuuteni on erityisesti keskisuurten ja suurten yritysten toimintaympäristön ja kulttuurin tuntemuksessa.

Lähestymistapani kansainvälisenä vientiosaajana

Pyrin tuomaan monipuolisen kokemukseni viennissä, myynnissä ja markkinoinnissa sekä ranskan ja työkulttuurin osaamiseni suomalaisille vientiyrityksille, mutta myös ranskankielisissä maissa oleville suomalaisille yrityksille. Sen lisäksi vienninedistämisen näkökulmasta yksi tavoitteeni on vaikuttaa aktiivisella toiminnallani Ranskan tunnettuuden lisäämiseen Suomessa.

Toinen asia on se, että Suomi nähdään korkean koulutuksen maana, ja sitä kautta luodaan uutta ja kehitetään innovatiivisuutta. Ranskassa teknologian tuotteet ovat tärkeässä asemassa ja halutaan myös vaalia kotimaista ja eurooppalaista tuotantoa. Etenkin korkean teknologian alalla suositaan eurooppalaista osaamista. On muistettava, että Ranska on hyvin Pariisi-keskeinen, mutta maasssa on muitakin suuria kasvukeskuksia, joista olisi helpompi saada näkyvyyttä ja tavoittaa toivottua asiakaskuntaa.
Vientiprosessi käytännössä pähkinänkuoressa

Vientitoiminnan käytännön toteuttaminen vaatii yritykseltä huolellista ennakkosuunnittelua ja useiden asiakokonaisuuksien selvittämistä. Yrityksessä on selvitettävä realistisesti viennin edellytykset niin yrityksen sisäisten kuin ulkoistenkin tekijöiden osalta.

Vientisuunnitelman laajuus ja yksityiskohtaisuus määräytyy yrityksen omien tarpeiden ja tavoitteiden perusteella. Siihen on tyyppillisesti mietittävä tarkemmin seuraavia seikkoja:

1.   Millä tuotteella ja mihin markkinoille?
2.  Tiedonhankinta kotimaassa ja ulkomailla.
3.  Asiakaskohderyhmä, jakelutien valinta ja vientikanavat.
4.  Markkinointi ja menekinedistäminen.
5.  Mitä sopimuksia tarvitaan esim. edustaja-, kuljetus- ja huolintasopimukset.
6.  Vakuutustarve ja toimituslausekkeet.
7.  Vientitoimitusten käytännön toimenpiteet.
8.  Hinnoittelu.
9.  Vientitoiminnan käynnistyskulut, rahoitus ja vakuudet.
10. Vientitoiminnan budjetointi.

Mainitakoon, että maailmassa on 29 maata, joissa ranska on virallinen kieli ja myös vähintään 42 maata, joissa ranskaa puhutaan. Joten yrityksesi tarpeiden mukaan voisit hyödyntää asiantuntemustani ja kielitaitoani ja suunnata ne myös mihin tahansa ranskankielisiin maihin.

Kiinnostuitko konsultointipalveluihini? Näkisitkö, että kansainvälisenä vientioasaajana voisin tuoda yrityksellesi lisäarvoa ja sen kautta pitkällä tähtäimellä liikevaihdon kasvua? Ota ihmeessä yhteyttä ja mietitään yhdessä rakentavaa ratkaisua yrityksesi vientitarpeelle:

Jätä meille viesti, kiitos.