easy site maker
VIENTI-
KONSULTOINTI
Etsitkö yrityksellesi uusia yhteyksiä ranskankielisiin maihin?

• Tarvitsetko palvelua, joka hoitaisi tuotteesi juuri oikeille markkinoille ranskan kieltä hyödyntäen?

• Etsitkö tahoa, joka etsii yrityksellesi sen tarvitseman tuotteen ja järjestää sen hankinnan asiantuntevasti ja sujuvasti?

• Tarvitsetko ranskan kielen taitoista sekä ranskalaisen työkulttuurin tuntijaa mukaan liikematkallesi tai alasi kansainvälisille messuille?...

Mobirise

KANSAINVÄLINEN JÄLLEENMYYNTI

Miten jälleenmyynti määritellään? Mitkä ovat kansainvälisen jälleenmyynnin hyödyt, haasteet ja vaatimukset? Miten kansainvälistä jälleenmyyjiä etsitään? Miten neuvotellaan heidän kanssa ja solmitaan yhteistyötä?...

Mobirise

JÄLLEENMYYNNIN HALLINTA

Miksi kannattaa jälleenmyyjää hyvin perehdyttää heti kättelyssä? Miten hänen kanssa kommunikoidaan, häntä seurataan, saada häntä sitoutumaan tehokkaammin myyntituloksiin? Miten jälleenmyyntikanavien konfliktit hallitaan?...


Kuka olen?
 
Olen Ranskasta kotoisin, jossa myös valmistuin DI:ksi, olen asunut ja työskennellyt Suomessa kymmeniä vuosia. Sekä Ranskan että Suomen kulttuurit ja työympäristöt ovat minulle hyvin tuttuja. Olen aina toiminut luonnostaan kansainvälisesti ja nautinkin siitä.
 
Mitä tulee mieleeni, kun viennistä puhutaan?
 
Väkiluvultaan Suomi on hyvinkin pieni maa verrattuna Ranskaan. Suomi elää kansainvälistymisestä ja tarvitsee tekijöitä, jotta yritykset pystyvät kilpailemaan kotimaassa ja ulkomailla. Vientiä ajatellen olen vahvasti sillä kannalla, että Suomen viennin kasvuun tulee pyrkiä vaikuttamaan aidosti. Olen myös sitä mieltä, että työyhteisön monikulttuurisuus on yritykselle todellinen kilpailuetu. Sitä pitää hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, varsinkin nyt, kun kansainvälistä osaamista on tarjolla. Nimittäin...
 
Mitä tarjoan yrityksellesi?
 
Tarjoan yrityksesi käyttöön 25 vuoden tuotehityskokemukseni matkapuhelinverkkoalalta. Olen toiminut pääasiassa projektinhallinnassa ja partneroinnissa kansainvälisessä työympäristössä. Olen myös menestyksekkäästi vastannut suomalaisten tuotteiden tuotannon siirrosta Belgiaan ja Ranskaan sekä toiminut laitepäällikkönä erässä yhteiseurooppalaisen tuotteen integrointiprojektissa Pariisissa (Nokia-Alcatel-AEG). Omaan vahvan osaamiseni mm. projektin- ja taloushallinnassa, ostotoiminnoissa, lakiasioissa, asiakas- ja sopimusneuvotteluissa sekä myynnissä ja markkinoinnissa – tällä kaikella on suuri lisäarvo vientitehtävissä.
 
Olen saanut vientikoulutusta ja olen käytännön tasolla perehtynyt koko vientiprosessiin aina suunnittelusta ja toteuttamisesta jälkimarkkinointiin. Rinnalla olen aktiivisesti hoitanut vientitehtäviä pienille suomalaisille kasvuyrityksille Keski-Eurooppaan mm. maalämpöpumppujärjestelmien, hirsitalojen ja ekologisen lämmöneristyksen saralla. Tekninen osaamiseni liittyy elektroniikkaan, elektromekaniikkaan, sähkövoimatekniikkaan, valo- ja videokuvaukseen sekä graafiseen suunnitteluun. Käytännössä minulla on valmiutta tarjota yrityksellesi vientiasiantuntemukseni ja persoonani lähes alalla kuin alalla.
 
Vahvan ranskan (äidinkieleni), suomen ja englannin ammattikielen hallinnan sekä kaupallisten järjestelmien tuntemuksen lisäksi vahvuuteni on erityisesti keskisuurten ja suurten yritysten toimintaympäristön ja kulttuurin tuntemuksessa.
 
Lähestymistapani kansainvälisenä vientiosaajana
 
Pyrin tuomaan monipuolisen kokemukseni viennissä, myynnissä ja markkinoinnissa sekä ranskan ja työkulttuurin osaamiseni suomalaisille vientiyrityksille, mutta myös Ranskassa oleville suomalaisille yrityksille. Sen lisäksi vienninedistämisen näkökulmasta yksi tavoitteeni on vaikuttaa aktiivisella toiminnallani Ranskan tunnettuuden lisäämiseen Suomessa.
 
Toinen asia on se, että Suomi nähdään korkean koulutuksen maana, ja sitä kautta luodaan uutta ja kehitetään innovatiivisuutta. Ranskassa teknologian tuotteet ovat tärkeässä asemassa ja halutaan myös vaalia kotimaista ja eurooppalaista tuotantoa. Etenkin korkean teknologian alalla suositaan eurooppalaista osaamista. On muistettava, että Ranska on hyvin Pariisi-keskeinen, mutta siellä on muitakin suuria kasvukeskuksia, joista olisi helpompi saada näkyvyyttä ja tavoittaa toivottua asiakaskuntaa.
 
Vientiprosessi käytännössä
 
Vientitoiminnan käytännön toteuttaminen vaatii yritykseltä huolellista ennakkosuunnittelua ja useiden asiakokonaisuuksien selvittämistä. Yrityksessä on selvitettävä realistisesti viennin edellytykset niin yrityksen sisäisten kuin ulkoistenkin tekijöiden osalta.
 
Vientisuunnitelman laajuus ja yksityiskohtaisuus määräytyy yrityksen omien tarpeiden ja tavoitteiden perusteella. Siihen on tyyppillisesti mietittävä tarkemmin seuraavia seikkoja:
 
        1.   Millä tuotteella ja mihin markkinoille?
        2.   Tiedonhankinta kotimaassa ja ulkomailla.
        3.   Asiakaskohderyhmä, jakelutien valinta ja vientikanavat.
        4.   Markkinointi ja menekinedistäminen.
        5.   Mitä sopimuksia tarvitaan esim. edustaja-, kuljetus- ja huolintasopimukset.
        6.   Vakuutustarve ja toimituslausekkeet.
        7.    Vientitoimitusten käytännön toimenpiteet.
        8.   Hinnoittelu.
        9.   Vientitoiminnan käynnistyskulut, rahoitus ja vakuudet.
        10. Vientitoiminnan budjetointi.
 
Kiinnostuitko palveluihini?

Näkisitkö, että kansainvälisenä vientioasaajana voisin tuoda yrityksellesi lisäarvoa ja sen kautta pidemmällä tähtäimellä liikevaihdon kasvua? Ota ihmeessä yhteyttä minuun ja mietitään yhdessä rakentavaa ratkaisua vientitarpeellesi:

MobiriseTietoa
ranskan kielestä
ja työkulttuurista...

Tästä saat lisää tietoa ranskan kielestä ja työkulttuurista ja tästä maailman kartalla olevista ranskankielisistä maista.

Mainittakoon vielä, että maailmassa on olemassa 29 maata, joissa puhutaan ranskaa virallisena kielenä. Joten yrityksesi tarpeiden mukaan toimintaani voi hyödyntää ja kohdistaa muihinkin maihin, kuin Ranskaan. Kaipaatko lisää tietämystä ranskan kielestä ja/tai ranskalaisesta työkulttuurista? Ota ihmeessä minuun yhteyttä:

Jätä meille viesti, kiitos.

Osuusukunta Oulun Tietotaito
PL 17, 90101 Oulu, Finland    I    +358 (0)44 313 1937    I    info (at) ouluntietotaito.com
Kaikki oikeudet pidätetään © 2018 Osuuskunta Oulun Tietotaito